У Нігерії були обезголовлені пастор і мотоцикліст, який його віз
  • Срд, 28/11/2018 - 13:42

24 листопада в Нігерії були обезголовлені пастор і мотоцикліст, який його віз. Вони стали жертвами триваючих конфліктів між племенами в штаті Крос-Рівер.

Як повідомило анонімне джерело, інцидент стався рано вранці. На пастора Джорджа Ліфтеда і чоловіка, який його підвозив, напали по дорозі з міста Ебом (Ebom) в Ассіга (Assigha) в районі місцевого самоврядування Якурра. У цій місцевості тривають сутички між племенами Усумутонг і Едіба, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

Глава села Ебом, де проживає плем'я Едіба, Генрі Бессі звинуватив у нападі людей Усумутонга. Глава громади Усумутонг Оваі Соломон Осіма Едвард в свою чергу спростував звинувачення.

«Навіщо нам когось вбивати? Ми живемо самі по собі, навіщо нам йти на територію племені Ебом і вбивати людей? Це вони на нас напали і спалили кілька будинків, - розповів Осіма. - Вони брешуть. Ви можете приїхати до нас і подивитися, що вони зробили з нашою громадою і нашими людьми».

Представник місцевої поліції Ірен Угбоя підтвердила вбивство, заявивши, що вони розслідують цю справу.

«Як тільки почалися зіткнення, ми направили туди поліцейських. Ми розслідуємо напад і заарештуємо тих, хто це зробив», - сказала вона.

Пастор Ліфтед народився в Ассіге, але переїхав і відкрив церкву в Ебоме. Після трагедії жителі Ассігі приїхали в Ебом, щоб забрати тіла для похорону.

Голова громадської організації зі сприяння миру і врегулювання конфліктів Уісдом УВАН закликав уряд зупинити кровопролиття.

«Нам потрібна підтримка уряду, щоб відновити мир. Інакше ситуація вийде з під контролю», - зазначив пан УВАН.

Нігерія посідає 14-е місце в списку країн, які переслідують християн (World Watch List) християнської благодійної організації Open Doors США 2018.