У Нігерії викрадено ще одного католицького священика
  • Пон, 16/10/2017 - 21:28

Священик-місіонер з Римської дієцезії дон Мауріціо Палу, пов'язаний з Неокатехуменальним рухом, викрадений в Нігерії групою озброєних людей. Злочинці пограбували чотирьох супутників місіонера і захопили його самого, можливо, з метою викупу. «Ми сподіваємося, що дон Мауріціо Палу буде звільнений найближчим часом», - заявив прес-секретар Римського вікаріату дон Вальтер Інсеро. Відділ надзвичайних ситуацій Міністерства закордонних справ Італії почав розслідування.

63-річний дон Мауріціо Палу народився у Флоренції. Ще до вступу в семінарію протягом 11 років був місіонером в різних країнах, потім закінчив римську семінарію «Redemptoris Mater» і після служіння в двох столичних парафіях був направлений в Нідерланди. Потім він відправився в Нігерію, де знаходиться вже три роки. Отець Палу є «мандрівним  пресвітером» і членом асоціації «Сім'я з Назарета».

27 вересня в тому ж регіоні Нігерії, де знаходився дон Мауріціо, був викрадений ще один священик - дон Лоуренс Адороло. Єпископ Аучі монс. Габріель Дунія заявив, що ці події свідчать про «шантаж проти Церкви», і додав, що Церква не виплачує викупи: він підтвердив рішення нігерійської єпископської конференції не виконувати вимог викрадачів духовенства. Його Преосвященство зазначив, що мова йде про злочини, викликані не релігійною ненавистю, а спрагою грошей. Крім цих двох випадків, в квітні цього року був викрадений і через кілька днів звільнений єзуїт Самуель Оквуідегбе. У червні був викрадений і звільнений в результаті поліцейського рейду священик Чарльз Нвачукву.

На жаль, викрадення отця Сіріакуса Онункво, що відбулося 1 вересня, мало трагічний результат: його тіло було знайдено на наступний день. Що стосується отця Габріеля Ойакі з конгрегації Святого Духа, який зник у вересні 2015 року, то про нього, на жаль, до цього часу немає ніяких звісток.