У Німецькому федеральному уряді заговорили про цілковиту декриміналізацію абортів. Баварія протестує
  • Чтв, 12/01/2023 - 15:24

Триває динамічна дискусія між владою Баварії і федеральним міністром у справах сім’ї після того, як остання взяла радикальний курс на поширення безкарного вбивства ненароджених дітей, заявляючи, що усілякі записи щодо вбивства ненароджених дітей слід усунути із карного кодексу.

«Вже не слід стигматизувати тих жінок, які роблять аборти», - зазначила Ліза Паус із «Партії зелених», яка виконує функції міністра у справах сім’ї. Таким чином вона постулує юридичний «поступ», який, на її думку, має наступити в Німеччині.

При цьому, урядовець використовує риторику «за вибір», типову для абортивного лобі. «Хто інший, як не самі вагітні жінки, повинні вирішувати чи хочуть вони або можуть народжувати дитину? Хто, окрім самих жінок, повинен вирішувати коли і в який часовий період їм народжувати дітей», - говорила вона.

Окрім того, вона сказала, що карний кодекс «не є відповідним місцем, де мало б регулюватись» питання абортів і просто заявила, що записи про вбивства ненароджених дітей слід з нього повністю усунути.

На такі тривожні заяви відповіла міністр у справах сім’ї Баварії Ульріке Шарф із Християнсько-суспільного союзу. Вона наголосила, що сучасні записи карного кодексу є лише «компромісом» у справі абортів, а висловлювання Лізи Паус слід вважати «скандалом». «Ми стоїмо на захисті матері і дитини. Аборт вбиває життя. Виглядає на те, що для федеральної міністр у справах сім’ї це немає жодного значення», - додала вона.