У Новій Зеландії видалили всі згадки про Ісуса Христа з парламентської молитви
  • Втр, 02/04/2019 - 11:32

Буквально через два тижні після стрілянини в мечеті в місті Крайстчерч (Нова Зеландія), яка сталася в середині березня, уряд вирішив видалити всі згадки про Ісуса Христа з парламентської молитви.

Рішення спікера палати представників Нової Зеландії Тревора Маллард засмутило християнське населення країни. Маллард прийняв рішення відмовитися від згадок про Ісуса, щоб зробити молитву «більш всеосяжною» для всіх парламентаріїв, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на CNLNews і CBN.

У виданні The Guardians відзначили, що звернення до «Всемогутнього Бога» в молитві залишається, але це не конкретне посилання на християнського Бога.

Раніше близько 1 000 осіб протестували біля будівлі парламенту в Веллінгтоні. Група хотіла, щоб ім'я Ісуса було відновлено в молитві, тому що християнство є частиною історії нації.

Росс Сміт, організатор заходу, заявив радіокомпанії Radio NZ, що в країні є християнська спадщина, про яку не потрібно забувати.

«Принципи та цінності цієї нації засновані на наших християнсько-юдейських коренях. Це нововведення зруйнує ці коріння», - сказав він.

«Ми християнська нація, і рішення спікера потрібно скасувати, - заявив демонстрант Ріккі Тойчер. - Ми не поділяємо його атеїзм».

Інший демонстрант, Кармель Морган, сказала, що Маллард повинен був проконсультуватися з новозеландцями або оголосити референдум, перш ніж змінити молитву.

Інші новозеландські політики також висловили свою стурбованість з приводу змін, внесених спікером без консультації з усім парламентом.

«Що ж, рішення про те, що слід змінити, повинні приймати парламентарії, а не спікер - це наша позиція, я не проти публічно заявити про це, - зазначив заступник прем'єр-міністра Уїнстон Пітерс. - Якщо влада планує внести зміни, давайте вирішувати парламенту, а не одній людині».

Маллард сказав, що він консультувався з іншими політиками, і більшість, з ким він говорив, були за більш світську версію молитви.

Через тиждень після того, як 15 березня екстреміст відкрив вогонь в двох мечетях, убивши 50 осіб, по всій країні почали поширюватися офіційні заклики до молитов.