У Пакистані в зв'язку зі скасуванням вироку Азії Бібі виросли переслідування християн
  • Птн, 23/11/2018 - 18:29

У зв'язку з недавнім скасуванням смертного вироку пакистанській християнці Асії Бібі, християни почали зазнавати ще більших переслідувань з боку мусульман.

Радикально налаштовані жителі перекривають вулиці, підпалюють автомобілі та створюють заворушення в містах. Вони вважають, що на Верховний Суд Пакистану чинився тиск з метою звільнити християнку і що скасування смертного вироку, винесеного в 2010 році, не має під собою підстави, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на БОГ.NEWS.

Як розповіла в інтерв'ю CNN пакистанська правозахисниця Романа Башир, закони про богохульство використовуються для нападок на послідовників Христа в Пакистані не перший рік і що оправдальний вирок, винесений у справі Бібі, викликав негативну реакцію.

Виконавчий директор Центру соціальної справедливості в Лахорі Пітер Джейкоб повідомив, що спостерігаються випадки, коли організатори заворушень задають питання про віросповідання громадянам, що сидять в автомашинах. Якщо людина відповідає, що він християнин, то його «витягують з автомобіля і б'ють».

Він попередив, що «рани, які залишилися в пам'яті і душі» християн Пакистану не загояться до тих пір, поки не розсіється «атмосфера страху».

Християни Пакистану стикаються з різними проявами дискримінації: вони можуть знайти тільки низкокваліфіковану роботу і до них застосовуються обмеження, через які вони знаходяться на дні суспільства.

Башир, призначена Папою Бенедиктом XVI радником Комісії з релігійних відносин з мусульманами, повідомила, що довіра між мусульманськими лідерами і християнами зруйнована через суперечки про богохульство.

«Зараз обидві сторони бояться продовжувати співпрацювати, спільного грунту для діалогу і примирення немає; після виправдання Азії Бібі мости взаєморозуміння спалені», - сказала вона.

Тим часом доля Бібі залишається невизначеною, тому що матері п'яти дітей поки не дозволяють залишити Пакистан через тиск, що чиниться на уряд радикально налаштованими громадянами.

Кілька країн Заходу заявили, що вони шукають шляхи надання допомоги Бібі і її сім'ї, проте ще не ясно, яка держава запропонує їй притулок.