У Палаті представників США проголосували за позбавлення «Planned Parenthood» державного фінансування
  • Пон, 21/09/2015 - 17:55

У неділю 18 вересня Палата представників США проголосувала за те, щоб позбавити державного фінансування компанію «Planned Parenthood», щодо якої зараз триває розслідування у справі продажу частин тіла абортованих дітей.

Таким чином вдасться зекономити 235 мільйонів доларів і скерувати їх на розвиток Кваліфікованих федеральних центрів здоров’я, інформує LifeSiteNews.

Результат голосування за законопроект «Позбавлення Planned Parenthood фінансування від 2015 р.» під номером H.R. 3134 був 241 «за» і 187 «проти».  Водночас триває розслідування, ініційоване Конгресом, щодо кримінального порушення компанією федеральних законів.

Ще одним законопроектом, який було прийнято в Палаті цього дня, був проект на захист життя під назвою «Акт про захист дітей, народжених живими в результаті аборту». Таким чином тепер вбити живу абортовану дитину мало б вважатися в США вбивством першого ступеня.

Однак, не слід покладати особливих надій на те, що законопроект отримає схвалення в Сенаті, який сіє розчарування серед про-лайф активістів. Існує побоювання, що демократи будуть наполягати на тому, щоб федеральний уряд відстояв фінансування «Planned Parenthood».

У Палаті представників законопроект H.R. 3134 представила республіканка Даяна Блек, котра під час свого виступу зазначила: «Цей законопроект запроваджує мораторій на видачу «Planned Parenthood» федеральних коштів терміном на один рік. Він не зменшує фінансування охорони здоров’я жінок на жодний цент. Натомість цей законопроект переадресовує фінансування до більше, ніж 13 500 центрів в усій країні, які надають справжній профілактичний захист тим, хто цього найбільше потребує і не чинить абортів».

Пані Блек також додала: «Planned Parenthood може повернути собі ці гроші, якщо вони цілком будуть віддані охороні здоров’я жінки і перестануть робити аборти».