У Перу Папа охристив дівчинку з церебральним паралічем
  • Втр, 23/01/2018 - 14:19

Шлюб на борту літака не був єдиним Святим Таїнством, уділеним Папою Франциском під час Апостольського візиту Чилі та Перу. В Лімі на подвір’ї Апостольської Нунціатури  він охристив дівчинку Даніеліту, яка страждає від церебрального паралічу.

Перуанська преса зібрала свідчення волонтерів дитячу будинку сімейного типу Hogar San Pedro з міста Чосіка, розташованого в 50 кілометрах від столиці. Осередком, в якому перебувають 29 пацієнтів з інвалідністю, які потребують постійного догляду й допомоги, опікується Згромадження Місіонерів Святих Апостолів.

Вже від першого дня приїзду Святішого Отця до Перу працівники закладу хотіли отримати його благословення біля Апостольської Нунціатури, але не маючи власного транспортного засобу, змогли прибути тільки в останній день, тобто, в неділю 21 січня, терпляче очікуючи за бар’єрами.

Їхнє шестигодинне чекання під пекучим сонцем не було надаремним. Один із охоронців помітив трьох волонтерів з двома дітьми з особливими потребами й допоміг їм зайняти місця, де мав переходити Папа після закінчення молитви «Ангел Господній». Його Святість їх помітив і відразу підійшов. Він запитав, чим вона хворіє та де її батьки. Одна з волонтерів, Марґаріта Наварро, відповіла, що дівчинка –  сирота і ще не охрищена. Їй було три місяці, коли її залишили на порозі сирітського будинку. Тепер їй 15 років і працівники закладу та волонтери стали для неї батьками й родиною. Папа Франциск попросив принести йому свячену воду і уділив Даніеліті Святу Тайну Хрищення.