У Петербурзі ліквідували церкву ХВЄ
  • Чтв, 13/03/2014 - 11:39

Верховний суд підтвердив ухвалене 2013 року рішення про ліквідацію місцевої релігійної організації пятидесятницької церкви «Жнива». Церкву ліквідували через освітню діяльність без ліцензії.

5 березня 2014 року Верховний суд РФ підтвердив рішення Санкт-Петербурзького міського суду від 14 листопада 2013 року про ліквідацію місцевої релігійної організації церкви християн віри євангельської (п'ятидесятників) «Жнива».

Причиною ліквідації церкви стала відсутність ліцензії на освітню діяльність. Крім того, в статуті церкви не було вказано про надання освітніх послуг, а на думку суду, церква такі послуги надавала.

На думку захисту, рішення про ліквідацію неправомірне, оскільки церква не проводила освітньої діяльності, а тільки надавала приміщення для занять з дітьми.

«Є цілий арсенал заходів прокурорського реагування, яким можна було скористатися в цій ситуації. Наприклад, прокурор міг винести попередження, застереження, порушити адміністративне провадження, або зобов'язати релігійну організацію відновити порушені права постраждалих осіб, якщо такі є. Але з незрозумілих причин прокурор не вжив цих заходів, а відразу зажадав ліквідації громади, що не здійснювала ніяких серйозних правопорушень», – заявив адвокат Слов'янського правового центру Анатолій Пчелінцев.

Захист релігійної організації має намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

За матеріалами: grehu.net