У Полтаві греко-католики третій рік поспіль організовують християнський міні-дитсадок
  • Втр, 01/10/2019 - 16:32

28 вересня у Полтаві знову розпочав роботу дитячий християнський міні-садочок, який об’єднує дітей Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві.

Такий міні-садочок працює уже третій рік поспіль та з’явився з ініціативи полтавського осередку чоловічого ордену Лицарів Колумба.

Великий лицар полтавської ради цього ордену Євген Хайлов зауважує, що подібні ініціативи мали би бути добрими, дієвими та важливими засобами для формування християнських цінностей у дітей:

— Спільна молитва, цікавий майстер-клас, жвава комунікація, катехизація, ігри чи біблійний мультфільм — важливі елементи, які виховують наших дітей у християнському дусі.

Заняття у міні-садочку проходять щосуботи за адресою: вул. Липнева, 32 (район заводу ГРЛ). Відповідальна за соціальне служіння при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ у Полтаві Ірина Верига розповідає, що діти активно та жваво проводять суботній день у колі своїх друзів:

— Вони навчаються правильно комунікувати між собою, здружуться та вчаться бути добрими людьми.

Кожного разу у міні-садочку пані Ірина Верига проводить для дітей екологічний майстер-клас, сестра Маркелла Венгер, ЧСВВ, катехизує, а пані Валентина Кролевська частує смачним обідом.

Настоятель Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві отець Юрій Кролевський радіє злагодженній роботі парафіян:

— Вони — великі молодці, що змогли розпочати досить важливу та непросту справу при парафії. Бачу, як дітям подобається проводити час у такому форматі, вони радіють та виглядають щасливі.

Нагадаємо, нещодавно полтавські греко-католики встановили дитячий майданчик поряд зі своїм храмом. Це також допомагає дітям проводити дозвілля на відкритому повітрі.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці УГКЦ у Полтаві