У Португалії незабаром збудують першу церкву св. Івана Павла II
  • Суб, 24/02/2018 - 11:03

Першу в Португалії церкву, присвячену св. Іванові Павлові II незабаром збудують у Лісабоні. Уже готовий архітектурний проект португальської архітекторки Марії Баптісти.

О. Жуан Піментел, настоятель столичної парафії Матері Божої Цариці Небесної, на території якої збудують церкву, розповів, що це буде комплекс об'єктів з футуристичними формами. Поруч з церквою буде також парафіяльний осередок. Будівництво має розпочатися вже навесні.

Майбутній храм буде розташований у районі Тельєйраш, поруч з дитячим садком та початковою школою, біля мікрорайону, між віддаленими всього 2 км стадіонами Бенфіка та Спортинг Лісабона. Будівля буде належати до прелатури «Opus Dei».

Досі в Португалії не було церкви, покровителем якої був би св. Іван Павло II, але в цій країні він мав багато пам'ятників і вулиць, серед них у таких містах, як Лісабон, Порто Сальва, Коїмбра, Фуншал (на Мадейрі), Кашкайш, поблизу Лісабона, та у Фатімі. Іменем Папи Івана Павла ІІ у Португалії також названі кілька великих і значних громадських об'єктів, серед них аеропорт у Понта-Делгада – головному місті Азорських островів, університетська бібліотека в Лісабоні, а також міський стадіон у Фатімі.