У Пуерто-Ріко 200 000 християн виступили проти гей-"шлюбів"
  • Нед, 24/02/2013 - 19:24

Понад 200 тисяч християн зібралися минулого тижня в столиці Пуерто-Ріко, протестуючи проти пропозиції узаконити гей-"шлюби", виступаючи за традиційні цінності та захищаючи інститут сім'ї.

«Ми стурбовані тим, що будуть прийняті дискримінаційні закони проти Церкви. Ми стурбовані тим, що освіта буде використовуватися для впливу на наших дітей, представляючи їм поведінку, яку їхні батьки не вважають правильною», – сказав Сізе Васкес Муніс, представник організації «Пуерто-Ріко за сім'ю», яка була організатором демонстрації.

«Ця демонстрація – спроба заявити, що є речі, які не можна чіпати – це шлюб і сім'я», – говорить Муніс.
Кампанія «Пуерто-Ріко піднімається» привела сотні тисяч віруючих до столиці країни Сан-Хуан, вуличний рух було зупинено. Зараз у Пуерто-Ріко не визнають жодних  одностатевих союзів, хоча в інших країнах тривають бурхливі дебати з цього приводу.

Губернатор наполягає, що його адміністрація не проявляє дискримінації щодо жодної групи людей. Він висловив підтримку традиційному шлюбу між чоловіком і жінкою.

«Я зустрівся з представниками обох сторін. Як губернатор я реагую на причину, а не на тиск. Ми всі живемо в цій країні, ми всі хочемо, щоб вона була кращою», – сказав він виданню Univision.

«Я підтримую закон про домашнє партнерство. Що ж стосується шлюбу – я не підтримую інших союзів, окрім як між чоловіком і жінкою. Але правами, гарантованими людям, повинні користуватися всі», – додав він.

Пуерто-Ріко є відчутно релігійної територією, переважно під впливом Римо-Католицької Церкви, яка офіційно виступає проти гей-"шлюбів", і до якої належить дві третини населення. На загальних виборах у листопаді 54% виборців в Пуерто-Ріко висловили бажання, щоб країна стала 51-м штатом США з усіма правами громадян.

За матеріалами Інформаційне Агентство CNL-NEWS