У родинному селі блаженного Миколая Чарнецького – Семаківцях вшанували його пам’ять
  • Суб, 29/06/2019 - 12:24

27 червня 2019 року виповнилося сто тридцять п’ять років з дня народження та сто десять з часу прийняття священичих свячень незламного у вірі єпископа, нині блаженного, Миколая Чарнецького.

Як і щороку віряни вшановують його пам’ять спільною молитвою, збираючись у рідному селі владики – Семаківцях. Чимало з них долають дорогу до храму пішею прощею, щоб попросити про зцілення душі й тіла. Свідчень про заступництво Миколая Чарнецького щоразу більшає, їх ретельно записує парох та декан Чернелицький о. Василь Скрипка.

Традиційно Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з численним духовенством очолив Єпископ Коломийський Василій Івасюк. У часі проповіді владика зазначив, що блаженний Миколай Чарнецький і ряд інших священномучеників були покликані Богом служити Христовій Церкві й Україні. Також проповідник наголосив на важливості усвідомлення нами їхньої жертовності в часи атеїстичного свавілля.

«Пам’ятати героїчні свідчення віри двадцятого століття означає приготуватися до майбутнього. Нові покоління повинні знати ціну отриманої віри, щоби з вдячністю жити згідно Євангелія. Історичний період з 1917 до 1991 роки в СРСР позначений «морем» пролитої крові мільйонів людей. Вони перенесли переслідування, на них експериментували ізоляцію, насильство і вбивство. У святинях і концтаборах невинні платили кров’ю лише за те, що належали до Христової Церкви», – сказав владика.

Опісля продовжилось богослужіння, під час якого люди численно приступали до Святих Тайн Покаяння та Причастя.

Насамкінець відбулось освячення води та Хресної Дороги, будівництво якої завершили в цьому році на подвір’ї парафіяльного храму. Відтак владика Василій поблагословив парафіян, після чого кожен отримав образок Матері Божої Коломийської та мав змогу прикластися до мощей блаженного Миколая Чарнецького.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua