У Румунії з’явилося перше католицьке телебачення
  • Срд, 17/06/2020 - 13:46

Закриті церкви, неможливість брати участь у Літургії та приймати таїнства під час пандемії коронавірусу сприяли тому, що в Румунії з’явилося перше католицьке телебачення «Марія ТВ».

Дотепер віруючі в Румунії могли слухати Літургію лише завдяки «Радіо Марія», яке, однак, має обмежений діапазон і не охоплює всіх місць у цій країні, та через Інтернет. Однак, за оцінками, лише 70% помешкань мають доступ до Інтернету, і лише половина населення старше 55 років ним користується.

«Проект створення католицького телебачення виник ще деякий час тому, але лише початок пандемії сприяв організації, так би мовити, провідницьким способом, і нам вдалося почати мовлення на Великдень», – каже о. Doru Popovici, голова асоціації, яка створила телебачення. Завдяки співпраці різних єпархій та єпархії Румунської Греко-Католицької Церкви, сьогодні телебачення «Марія ТВ» щоденно транслює Літургії з різних церков країни, як латинського, так і візантійського обряду. «Ми ще на початку розвитку нашого телебачення і в майбутньому також плануємо власну продукцію та більш широку співпрацю з іншими католицькими телебаченнями», – додав о. Попович.