У Шрі-Ланці заарештували християнина, на чий будинок намагалися напасти буддисти
  • Птн, 01/03/2019 - 18:26

У Шрі-Ланці християнина, який проводив біблійні заняття, звинуватили в нападі на буддиста.

У провінції Наттандія в кінці січня між натовпом буддистів, які хотіли напасти на будинок служителя, та християнином сталася бійка. Один з нападників був поранений і потрапив до лікарні. Він написав скаргу в поліцію і власника будинку, який не брав участі в сутичці, заарештували, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Morning Star News.

У Національному християнському євангельському Альянсі Шрі-Ланки (NCEASL) відзначили, що раніше буддисти погрожували служителю, вимагаючи припинити богослужіння. 27 січня християнин подав на них скаргу в поліцію.

Через два дні шість буддистів зібрали натовп і попрямували до його дому. Інший християнин попередив свого друга про наближення натовпу і спробував зупинити людей перш ніж ті підійшли до будинку. Почалася бійка, в якій один з буддистів був поранений і потрапив до лікарні.

Анонімне джерело Morning Star News розповіло. що поранений буддист подав скаргу. Господаря будинку, який не був присутній при бійці, заарештували. Він все ще перебуває у в'язниці.

У 2018 році кількість нападів на християн в Шрі-Ланці зросла. NCEASL повідомив про 86 випадків насильства щодо християн в країні в 2018 році, де 70% населення сповідують буддизм і 13% - індуїзм.

Шрі-Ланка займає 46-е місце в списку країн, в яких переслідують християн (World Watch List), складеному правозахисною організацією Open Doors USA.