У Швеції заборонили різдвяні вогні
  • Втр, 08/11/2016 - 20:02

Різдвяні свята у багатьох містах Швеції цього року пройдуть без традиційних вогнів і ілюмінації. 

Формально нову заборону пов'язують з "заходами безпеки" у святкові дні, повідомляє Седмиця.ру з посиланням на місцеві ЗМІ.

Шведська транспортна адміністрація (Trafikverket) заборонить муніципалітетам розвішувати різдвяні вогні на ліхтарних стовпах, тому центральні вулиці багатьох міст можуть залишитися без традиційних світлових прикрас.

Незважаючи на значний вплив у Швеції антихристиянських партій і співтовариств, шведські транспортники наполягають, що нововведення ніяк не пов'язане з повсюдними ініціативами відмови від різдвяної атрибутики.

"Стовпи не розраховані на вагу святкових ламп, і ми вимушені прибирати все, чого там не повинно бути. В першу чергу ми повинні гарантувати безпеку, заявила Эйлін Ісаксон, національний координатор Шведської транспортної адміністрації.

Скільки стовпів вже було пошкоджено різдвяними вогнями, щоб було прийнято рішення, у відомстві не вказують. Проте в муніципалітетах вже висловили подив відносно безглуздої ініціативи дорожньої служби.

"У нашому муніципалітеті вистачає проблем з дорогами: наприклад, нерідкі випадки, коли вибігають на дорогу дикі тварини, внаслідок чого гинуть люди. На наш погляд це більш насущне завдання для транспортної адміністрації, ніж відключення різдвяного освітлення в наших містах", - заявила мер м. Літиця Мері Йохансон.