У США атеїсти вимагають через суд видалення релігійної фрази з банкнот
  • Срд, 20/03/2013 - 12:23

У США група атеїстів подала в суд на міністерство фінансів, вимагаючи видалити слова «In God We Trust» з усіх американських банкнот. Атеїсти заявили, що ці рядки ображають почуття нерелігійних громадян, пише The Christian Post.

Асоціація «The Freedom From Religion Foundation» (FFRF) подала позов в окружний суд по Південному округу Нью-Йорка. Цивільний позов стверджує, що девіз «In God We Trust» порушує 1-у і 5-ту поправки до Конституції США та Закон про відновлення релігійної свободи від 1993 р.

До того ж позивачів обурює, що слоган на банкнотах, якими користуються також атеїсти, агностики, світські гуманісти, вільнодумці й скептики, хибно подає їхні релігійні погляди.

За статистикою, представленою атеїстами, кожен 5-й американець є невіруючим. Глава асоціації Ден Баркер також стверджує, що банкноти з релігійною написом «змушують атеїстів проповідувати монотеїзм»  навіть коли вони виїжджають закордон і змушені обмінювати американську валюту на гроші інших країн. Баркер стверджує, що релігійний девіз, що з'явився на доларах в 1950-і роки, мав на меті навернути в християнство народи, серед яких будуть циркулювати американські гроші.

Цей позов є вже 4-ю спробою видалити слова «In God We Trust» з американської валюти. Перші три були подані в Каліфорнії, Техасі та Вісконсині й виявилися безуспішними.

За матеріалами www.sedmitza.ru