У США опублікована доповідь про переслідування християн у лютому 2013р.
  • Птн, 19/04/2013 - 22:58

Американський Gatestone Institute опублікував щомісячну доповідь про переслідування християн ісламістами у країнах світу. Документ описує інциденти лютого 2013р., не претендуючи на повноту викладу. Його мета – довести систематичність переслідувань християн в мусульманських країнах, причина яких, на думку автора, корениться в світогляді, заснованому на шаріаті.

Як епіграф автор доповіді, фахівець в області арабської мови та історії, Раймонд Ібрагім наводить цитату «Muslim Renewal»: «Ми  вдячні нашим молодим людям, навченим в Сомалі, за вбивства невірних. Ще більше їх буде вбито».

Доповідь розділена на частини, в яких описуються напади на церкви, вбивства, страти, протиправні дії, що виникають з відносин до християн як до зіммі. Кожна з частин містить численні приклади випадків антихристиянського насильства, вчиненого ісламістами в різних країнах світу.

Камерун, що раніше не зустрічався у повідомленнях про насильство щодо християн, потрапив у лютневу доповідь Gatestone Institute. У цій африканській,  переважно християнській країні, де мусульмани складають не більше 20% населення, в районі озера Чад були розстріляні 2 новонавернених з ісламу християнина і 2 поранені. У обох убитих залишилися сім'ї з дітьми.

У Кенії, де мусульмани складають близько 10% населення, а християнство сповідують близько 50%, бойовиками «Аль-Шабааб» був убитий протестантський пастор Абді Веллі, його колега Ібрагім Макуні поранений під час того ж нападу.

У нігерійському штаті Плато мусульманські пастухи розстріляли 10 членів сім'ї християн, в тому числі і 5 дітей.

У Сирії  підтримувані США «борці за свободу» викрали вірменського і православного священиків, які служили в Алеппо. Доповідь наводить також випадки руйнування і осквернення церков повстанцями і зазначає, що бойовики вбивають всіх, кого підозрюють у зв'язку з режимом,  включаючи  жінок і дітей.

Це лише невелика частина прикладів антихристиянських дій, скоєних радикально налаштованими мусульманами, які зафіксовані у звіті. Автор шкодує, що ЗМІ вкрай мало уваги приділяють темі антихристиянського насильства, що чинять ісламісти.

За матеріалами www.sedmitza.ru