У США триває боротьба за захист життя
  • Чтв, 11/04/2019 - 12:09

У Сполучених Штатах триває боротьба за більший захист життя. Єпископат закликає підтримати законодавство, яке заборонить аборти на пізніх термінах вагітності.

«Аборт не захищає дитину від терпіння, але спричиняє до нього», - говорила в сенаті Мелісса Оден, котра народилась, незважаючи на те, що в організм її матері ввели смертоносну для плоду субстанцію. Запропоноване законодавство серед іншого звертає увагу на здатність дитини відчувати біль, починаючи від 20-го тижня вагітності. У цьому питанні існує загальний консенсус в науковому середовищі.

Глава Комісії у справах охорони життя при американському єпископаті вказав, що США належать до семи країн світу (разом із Китаєм і Пн. Кореєю), що дозволяють проведення абортів на пізніх термінах вагітності, навіть тоді, коли дитина вже може вижити поза лоном матері за умов відповідної медичної підтримки. Архиєпископ Джозеф Шауманн також звернув увагу на загрози для здоров’я жінки, котра приймає рішення покінчити з вагітністю на пізньому терміні.

Як інформує Vatican News, останні опитування показують, що 66% мешканців США є проти пізніх абортів, а майже 77% вважають, що дитині, яка народилась попри засоби усунення вагітності, належить медична опіка. В лютому цього року сенат не проголосував за прийняття закону, що заборонятиме вбивство новонароджених.