У Стрию прощалися із загиблим у зоні АТО воїном Володимиром Пірусом
  • Пон, 06/03/2017 - 10:48

У неділю, 5 березня 2017 року, в м. Стрию молитовно прощались з полеглим у зоні АТО Володимиром Пірусом, 41-річним військовослужбовцем 24-ї окремої механізованої “залізної” бригади ім. Данила Галицького, який загинув 1 березня, внаслідок масованого ворожого обстрілу з протитанкових ракетних комплексів і гранатометів позицій наших захисників поблизу села Катеринівка. Чин похорону, який розпочався у храмі Всіх святих українського народу, очолив Преосвященний владика Богдан (Манишин), єпископ-помічник Стрийської єпархії.

В останню путь, полеглого бійця прийшли провести численні мешканці міста, рідні, друзі, знайомі. На похороні були присутні бойові побратими загиблого, а також представники влади, громадські активісти, волонтери, молодь та небайдужі до чужого горя люди.

Звертаючись в часі похорону з духовним словом, владика Богдан зазначив: «Господь любить нас і ті, котрі йдуть за Ним, беруть свій хрест і йдуть дорогою любові, бо не можуть не любити того куточку країни, який їм доводиться захищати і рятувати. А ціною порятунку є їхнє життя, складене в любові, бо як каже Христос: “Немає більшої любові, ніж та, коли хтось життя кладе за своїх друзів”. Наші воїни, які віддають своє життя за нас, чинять це з любові”. І полеглий воїн Володимир сьогодні чує Господні слова “хто живе і вірує в мене, має життя вічне, бо від смерті перейшов до життя”».

Владика Богдан закликав усіх присутніх не змарнувати жертви, складеної нашими військовослужбовцями на вівтар свободи і не стати заручниками системи байдужості та корупції, котра робить нас черствими, цинічними людьми, які не бажають нічого змінити.

«Прощаючись з нами воїн Володимир просить, щоб ми пам’ятали, що жертва воїна на полі битви є особливим привілеєм – є честю загинути, віддати своє життя за волю країни, а ще більшою честю є виховати майбутніх патріотів, які безмежно любитимуть свою країну і будуть готові віддати за неї житття», – сказав на завершення єпископ. Також, владика Богдан склав слова співчуття, подяки і підтримки батькам, дружині, дітям і родині загиблого.

Під звучання траурних піснеспівів, домовину з тілом воїна Володимира, бойові побратими віднесли стрийське міське кладовище, де завершився чин похорону. Зі сльозами на очах та болем у серці люди несли квіти і вінки, державну символіку, лампадки. На кладовищі, під спів Державного Гімну України та залпові постріли з автоматів, тіло полеглого воїна Володимира опустили в могилу. Герої не вмирають! Вічная пам’ять Герою!