У Судані обстріляли офіс християнської організації
  • Птн, 12/07/2013 - 14:08

Офіс християнської правозахисної організації «World Vision» у місті Ньяла, столиці штату Південний Дарфур в Судані, обстріляли з РПГ (Ручний протитанковий гранатомет). Про це інформує ООН. У результаті загинули два співпрацівники організації, ще один важко поранений.

Як стверджують представники «World Vision», організація була змушена призупинити постачання гуманітарної допомоги в цьому штаті, бо її співпрацівники перебувають у небезпеці через дарфурський конфлікт. У результаті, близько мільйона переселенців Дарфура залишаться без гуманітарної допомоги.

«Бойові дії в Дарфурі тривають вже 10 років. Незважаючи на те, що міжнародні лідери та ООН чинили тиск на Судан, призупинити жорстокість і вбивства було практично неможливо», – сказав Алі Аль-Затарі (Ali Al-Za'tari), представник ООН і координатор з гуманітарних питань в Судані.

Зараз у Судані міжетнічний Дарфурський конфлікт переріс у збройне протистояння між урядом, неформальними проурядовими арабськими збройними загонами "Джанджавід" і повстанськими угрупованнями місцевого населення.

За матеріалами: sedmitza.ru