У світ вийшла антологія поезій, присвячених Патріарху Йосифу Сліпому
  • Нед, 05/01/2014 - 19:04

Наприкінці 2013 року у видавництві «Нова Зоря» (Івано-Франківськ) вийшла у світ книжка «Серця живе джерело. Антологія поезій, присвячених Блаженнішому Патріарху Йосифу Сліпому».

Публікація до 50-ліття звільнення з неволі цього Ісповідника віри, є третім, доповненим і виправленим виданням (два попередні – 1995, 2000), у якому зібрано й запропоновано читачам усе найкраще з поетичного доробку 19-ти авторів як з України, так і з діаспори.

Своїм художнім словом поети створили неперебутній образ Блаженнішого Патріарха Йосифа Сліпого – Людини, Громадянина, Ісповідника Віри Христової, життя і діяльність якої були цілковито складені на вівтар служіння Церкві, українському народу та Україні.

Упорядниками книги є академік НАНУ Леонід Рудницький та директор Інституту філології Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника проф. д-р Степан Хороб. У книжці також вміщено ґрунтовну статтю д-р Ірини Іванкович «Літературні виднокола Патріарха Йосифа Сліпого», а ціле видання збагачено репродукціями картин відомого мистця діаспори Юрія Гури.

Антологію видано за сприяння Релігійного Товариства Українців Католиків «Свята Софія» США.

Придбати книжку можна у книгарні Наукового товариства ім. Т. Шевченка у Львові.

Департамент інформації УГКЦ