У Святішого Отця новий особистий секретар
  • Пон, 27/01/2020 - 17:01

Уругвайський священник стане особистим секретарем Папи Франциска. Він замінить 55-річного аргентинця, монсеньйора Фабіана Педаччіо Леаніза, який у листопаді пішов у відставку з цієї посади.

Доктор теології о. Гонсало Еміліус і нинішній Папа добре знайомі з 2006 року, коли кардинал Хорхе Маріо Бергольйо, Архиєпископ Буенос-Айреса зателефонував йому, бо чув про його працю з дітьми вулиці.

Він походить із заможної сім'ї з Монтевідео. Його бабуся сповідувала юдаїзм, а батьки були невіруючими. Як зізнався сам священник, навернення до християнства відбулося в середній школі. Його вразили усмішки і радість на обличчях священників, які допомагали дітям вулиці, незважаючи на загрозу смерті. Саме тому за кілька років хлопець вступив до духовної семінарії з думкою присвятити своє життя бідним і покинутим дітям своєї країни.

Священник, обраний Папою Франциском, співпрацюватиме з іншим особистим секретарем Папи, о. Йоанісом Лахзі Гайдою.

О. Фабіан Педаччіо під час роботи з Папою не залишав своєї основної посади в Конгрегації у справах єпископів, де працює з 2007 р. Тому після закінчення п'ятирічного терміну на посаді особистого секретаря повернувся до служіння в дикастерії.