У Танзанії ісламісти відкрито полюють на християн
  • Втр, 21/05/2013 - 11:26

Нас щораз більше атакують деякі мусульманські угруповання, а уряд зовсім на це не реагує, – так єпископат Танзанії пише про становище християн у цій країні. На недільних літургіях читали спеціальний лист єпископів, де йшлося про недавній напад на церкву в місті Аруша. Атаку здійснили ісламістські бойовики, троє осіб померло, понад шістдесят поранено.

 

Єпископи Танзанії однозначно говорять, що «Церква зазнає переслідувань». Вони нагадують нам, що напади на християн почались ще в січні. На зустрічі в Дар-ес-Саламі ісламські угруповання заявляли, що «серйозною загрозою для країни є християнський спосіб управління». Вони навіть зажадали закриття апостольської нунціатури. На жаль, уряд ніяк не відреагував. «До всього, деякі акти антихристиянського насильства відбуваються упродовж дня і на очах поліції», – пишуть єпископи, вимагаючи, щоб влада захистила християн. Єрархи вказують, що роль уряду полягає і в тому, щоб з'ясувати, хто стоїть за нападами на послідовників Христа, і хто їх фінансує.

 

Тим часом церква  св. Йосипа в Аруші, де відбувся останній напад ісламістів, стає місцем паломництва. Люди з усієї Танзанії прибувають туди помолитися на могилах жертв.

За матеріалами pl.radiovaticana.va