У Тернополі відбувся фестиваль «Різдво у серці»
  • Втр, 30/01/2018 - 11:02

Фестиваль різдвяної коляди та вертепів «Різдво у серці» відбувся 28 січня у ПК «Березіль» Тернополя. Свято для дітей та дорослих дало змогу тернополянам ще раз зануритися в атмосферу Різдва Христового та почути розмаїття вертепів та коляд з різних куточків Тернопільщини. Організатор виступила комісія УГКЦ у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Привітав учасників фестивалю Владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, який подякував кожному за присутність, а оргкомітету за організацію. Архиєрей переказав вітання від Митрополита Василія (Семенюка) та подякував усім за збереження українських, різдвяних традицій.

Глядачі побачили різдвяні дійства – вертепи, почули йорданські вірші та подивилися на сценки Маланки, які готуються з нагоди святкування Старого Нового року. Участь у фестивалі вертепів «Різдво у серці» взяла молодь від різних греко-католицьких парафій Тернопільщини. В «Березілі» виступили колективи, які пройшли спеціальний відбір та заслужено визнані кращими. Вкінці відбулося нагородження учасників.