У Варшаві феміністки з ножем напали на захисників життя
  • Пон, 03/07/2017 - 13:17

В суботу пізно ввечері волонтер Фонду «Pro – Prawo do życia» провів громадський арешт двох жінок, які намагались пошкодити автомобіль, що є власністю фонду і був запаркований біля лікарні Szpital Orłowskiego у Варшаві. Як стало відомо, одна із нападниць працює лікарем у цій лікарні.

В рамках акції «Лікарні без аборціоністів» Фонд «Pro – Prawo do życia» запаркував біля цієї лікарні автомобіль, обклеєний плакатами на тему абортів, що проводились на її території. Лише в 2016 році там їх зробили аж 119. Автомобіль стоїть біля головного входу до лікарні, і його бачать пацієнти, що входять всередину.

Це вже не перша спроба пошкодити автомобіль фонду. Минулого тижня невідомі спреєм фарби нанесли на нього феміністичні символи та знищили зображення проти абортів. Представникам фонду вдалось полагодити авто, і вже від п’ятниці перед лікарнею можна було знову побачити плакати.

В суботу близько 22:00 години до автомобіля на велосипедах під’їхали двоє жінок і почали здирати плакати. В цей час до них підійшов волонтер фонду, і після недовгої розмови почалась шарпанина, під час якої одна з жінок напала на нього з ножем. Чоловік застосував щодо неї сльозоточивий газ і провів громадське затримання двох жінок. На місце події приїхала поліція і вислухала обидві сторони конфлікту.

Як стало згодом відомо, обидві жінки є відомими в феміністичному середовищі. Одна з них, Мартина, є студенткою Варшавського медичного університету і член проабортивного товариства «Студенти-медики за вибір». Друга жінка – Наталія – лікар, що працює в Лікарні Орловського. Вона висловила у своєму профілі на Facebook негативне ставлення до припаркованого авто і публічно виступала за поширення в Польщі доступу до абортативних таблеток, інформує gosc.pl.