У Варшаві юристи дискутують про аборт та євгеніку
  • Втр, 25/09/2012 - 00:00

У Варшаві, столиці Республіки Польща, триває міжнародна конференція юристів, присвячена юридичним аспектам охорони людського життя до народження. В конференції, що проходить в Бібліотеці варшавського університету під патронатом Великої Герцогині Люксембургу, беруть участь експерти з Європи та США.

Учасники конференції говорять про юридичну проблематику охорони людського життя до народження, досвід інших країн, євгенічні рішення, а також суспільний контекст змін в законодавстві. Проведення конференції також пов’язане із цивільним проектом закону, що має на меті виключення з польської юридичної системи постанов, що допускають легальні аборти. Незважаючи на те, що проект підтримало понад 600 тисяч громадян, у парламенті його відкинули. Через це група юристів вирішила взятись до дій, щоб об’єднати усі можливі юридичні засоби з метою захистити людське життя ще в утробі матері.

«Міжнародні організації намагаються впливати на політиків в окремих країнах, щоб вони розширювали доступ до абортів та контрацепції. Однак, з іншого боку, можемо спостерігати протилежну тенденцію: зростає активність осіб, які виступають проти них. І саме про це ми хочемо говорити в контексті конкретних юридичних рішень», – зазначив співорганізатор конференції доктор Томаш Сєньов з Інституту верховенства права.

Патронат над конференцією «Доктринальні та правові основи захисту людського життя у пренатальній фазі – міжнародні перспективи» обійняла Її Королівська Величність Велика Герцогиня Люксембургу. Почесними патронами виступили також Його Королівська Величність Пол фон Ольденбург та міністр юстиції Ярослав Говін.

За матеріалами ekai.pl