У Вашингтоні заборонили християнську передріздвяну рекламу на автобусах
  • Срд, 29/11/2017 - 12:21

Рекламу на християнську тематику про «ідеальний подарунок» в період передріздвяного посту не дозволили розмістити на автобусах у Вашингтоні. Місцева католицька архиєпархія оскаржує заборону релігійної реклами.

«Тут насправді не йдеться про конкретну рекламу чи те, як ми її представляємо», - пояснює прес-секретар Архидієцезії Вашингтону. – «Нам перекривають можливість поширювати нашу віру чи ділитись нею в громадській сфері – ось про що нам йдеться. Ми вважаємо, що це порушення наших прав, гарантованих Першою Поправкою», - зазначив Ед МакФедден.

Реклама мала зображати силуети пастухів на фоні нічного неба, в якому світить Вифлеємська зоря. На рекламі мав бути розміщений напис: «Знайди ідеальний подарунок», додаючи адресу сайту www.findtheperfectgift.org та хештег #PerfectGift.

На вказаному сайті йдеться про Христа, як «ідеальний подарунок», а відвідувачів закликають «цього Різдва віднайти ідеальний подарунок Божої любові».

Також сайт інформує про час відправи Різдвяних богослужінь в місті, про традиції Адвенту і Різдва, а також про можливість допомогти потребуючим сім’ям і бездомним.

Речник транспортної служби зазначив, що ще в 2015 році була запроваджена заборона розміщувати політичну, релігійну і пропагандистську рекламу.

Проте юристи Архидієцезії зазначають, що рекламу йоги та Армії спасіння (протестантський релігійний рух, відомий своїми акціями напередодні Різдва) на автобуси допустили, інформує CNA.