У Ватикані - новий Президент Бюро фінансової інформації
  • Срд, 27/11/2019 - 19:27

В середу, 27 листопада 2019 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Президентом Бюро фінансової інформації Святого Престолу доктора Кармелло Барбаґалло, дотеперішнього радника керівництва Банку Італії в сфері банківського та фінансового нагляду.

Бюро фінансової інформації – це орган Святого Престолу й Держави Міста-Ватикану, створений Папою Венедиктом XVI 2010 року, компетентний у сфері протидії відмиванню грошей та фінансуванню тероризму. До його обов’язків належить збір фінансової інформації та нагляд за діяльністю відповідних інституцій з метою запобігання фінансовим злочинам.

Уродженець Катанії (28 лютого 1956 р.), Кармелло Барбаґалло розпочав працю в Банку Італії, що є центральним банком країни, 1980 року, працюючи в департаменті нагляду. Займався, серед іншого, випадками аномальних кредитів та реструктуризацією кредитів, брав участь в розробці законодавства про банківську діяльність. Від 27 січня 2014 до 30 червня 2019 був Головою Департаменту банківського та фінансового нагляду.

Коментар нового очільника

«Отримана посада – велика честь для мене, через що відчуваю всю повноту моральної та професійної відповідальності, й дякую Святішому Отцеві за довіру, виявлену до мене», – зазначив Кармелло Барбаґалло в коментарі для «Vatican News», наголошуючи на тому, що виконуючи нові обов’язки, старатиметься «реалізувати увесь досвід, накопичений протягом сорока років праці в Банку Італії, як інспектор, як очільник нагляду над фінансовим і банківським сектором Італії та в сфері європейського банківського контролю».

«Я впевнений, що БФІ зуміє зробити свій внесок як орган контролю в те, щоб і надалі були підтвердженими та визнаними фундаментальні цінності чесності й прозорості всіх фінансових операцій Святого Престолу», – сказав новий очільник, запевняючи у співпраці з міжнародними органами фінансового контролю.