У Ватикані оприлюднили програму богослужінь на різдвяний період
  • Нед, 28/11/2021 - 14:01

Святіший Отець очолить звичні в цей період літургійного року богослужіння. Натомість, вшанування Пресвятої Богородиці в урочистість Непорочного Зачаття матиме приватний характер, щоби запобігти скупченню людей.

Бюро Папських літургійних богослужінь поширило програму богослужінь, які Папа Франциск очолить протягом різдвяного періоду. Водночас, Директор Ватиканського прес-центру поширив повідомлення про те, з метою запобігти скупченню людей і пов’язаній з ним загрозою заражень коронавірусною інфекцією, замість звичного прилюдного акту вшанування Непорочнозачатої Діви Марії на Іспанській площі Риму, Папа Франциск здійснить 8 грудня приватний акт набожності, підносячи молитву до Богородиці, аби Вона захистила римлян, місто, в якому вони живуть та всіх хворих, які потребують Її материнського покрову повсюди в світі.

Рідвяні богослужінння розпочнуться нічною Святою Месою Різдва в базиліці Святого Петра, яку Папа Франциск очолить о 19:30 римського часу в п’ятницю, 24 грудня, натомість, в суботу, 25 грудня, опівдні звернеться із різдвяним посланням, уділяючи благословення «Urbi et Orbi».

Напередодні урочистості Пресвятої Богородиці Марії, у п’ятницю, 31 грудня, в базиліці Святого Петра у Ватикані Святіший Отець відслужить о 17:00 вечірню, яка завершиться подячною молитвою «Тебе, Бога, хвалимо» з нагоди завершення календарного року. В сам день свята, 1 січня, що збігається із відзначенням LV Всесвітнього дня миру, о 10:00 він очолить у базиліці Святого Петра Святу Месу.

У четвер, 6 січня, урочистість Богоявлення Господнього, Папа відслужить о 10:00 Святу Месу у ватиканській базиліці, а в неділю, 9 січня, з нагоди свята Господнього Хрищення, звершить о 9:30 Євхаристійне богослуження в Сикстинській каплиці Апостольського палацу, під час якої уділить Святу Тайну Хрищення немовлятам.