У Ватикані презентували Лоретанський ювілей
  • Втр, 03/12/2019 - 16:54

У прес-центрі Святої Столиці відбулась презентація Лоретанського ювілею для подорожуючих літаками й паломників до санктуарію в Лорето та відпустів з ним пов’язаних. Він триватиме від 8 грудня 2019 до 10 грудня 2020 року.

У неділю 8 грудня 2019 року, в урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії,  в Марійському санктуарії в Лорето над Адріатичним морем відкриттям Святих Дверей Кардинал П’єтро Паролін, Держаний Секретар Святого Престолу, започаткує Лоретанський Ювілей з нагоди сотої річниці проголошення Пресвятої Богородиці з Лорето Небесною Покровителькою авіаторів та всіх подорожуючих літаками.

Лоретанський ювілей. Покликані літати високо.

З цієї нагоди 3 грудня у прес-центрі Святої Столиці відбулась презентація цього ювілею, під час якої виступали Архиєпископ Ріно Фізікелла, Голова Папської Ради сприяння новій євангелізації, Архиєпископ Фабіо Даль Чін, Папський делегат для Марійського санктуарію в Лорето, та монсеньйор Антоніо Коппола, єпископський вікарій Збройних сил Італії. Тема прес-конференції: «Лоретанський ювілей. Покликані літати високо». Про проведення Лоретанського ювілею Папа Франциск оголосив після свого візиту до Лорето, що відбувся 25 березня цього року з нагоди підписання Апостольського напоумлення у формі Листа до молоді «Христос живе» - «Christus vivit».

Ювілейні відпусти

Хоч під час Святого Лоретанського Року єдиним ювілейним храмом буде Марійський санктуарій в Лорето, повний відпуст можна буде отримати також у каплицях цивільних і військових аеропортів. Благодать Лоретанського ювілею огорне всіх подорожуючих на пасажирських та військових літаках, а також паломників, які з усього світу прибудуть до Марійського санктуарію в Лорето та перейдуть через Святі Двері, відкриваючи свої серця на навернення до Бога та оживлять відданість до Пресвятої Богородиці.

Святкування і паломництва

Протягом ювілейного року в Лорето відбудуться численні святкування та ювілейні зустрічі, серед яких 24 березня відзначення 100-річчя проголошення Пресвятої Богородиці з Лорето Небесною Покровителькою аеронавтів, 25 березня – ювілей студентів на спогад візиту до Лорето Папи Франциска, від 3 до 10 травня – ювілей сімей та інші.

Під час ювілею буде проведене паломництво трьох статуй Лоретанської Богородиці: одне до аеропортів Італії, друге – до військових повітряних баз і третє – до головних аеропортів п’яти континентів світу.

Саме Марійському санктуарії в Лорето зберігається назаретський будиночок, у якому Пречиста Діва Марія отримала звістку про те, що стане Божою Матір’ю. Це передання підтверджене також історично-археологічними дослідженнями.