У Ватикані розмістили рекламу фільму «Два Папи» від Netflix, що зводить наклепи на Папу Бенедикта XVI
  • Чтв, 19/12/2019 - 14:58

Всього за кілька метрів від площі св. Петра у Ватикані, на фасаді будинку, що є власністю Ватикану, розмістили постер, що рекламує фільм «Два Папи» від Netflix. Фільм зображає Папу Бенедикта як некомпетентного Папу, котрий шукав людину, яка стане «Папою Франциском» як обраного Богом, щоб «змінити» Церкву.

Фільм має вийти в онлайн доступ на каналі Netflix 20 грудня. В рекламі до фільму канал декларує, що «у ключовий поворотний момент для католицької Церкви, Папа Бенедикт XVI налагоджує приятельські відносини з майбутнім Папою Франциском. Натхнено правдивими подіями». Окрім того, щодо сюжету фільму вказано: «За стінами Ватикану консервативний Папа Бенедикт та ліберальний майбутній Папа Франциск мусять знайти спільну основу, щоб прокласти новий шлях для Католицької Церкви».

В трейлері до фільму Папа Бенедикт, роль котрого грає Ентоні Гопкінс, зазначає, що він, як Папа, потребує «корекції».

В іншому місці фільму Папа Бенедикт, промовляючи до кардинала Хорхе Бергольо, каже: «Ти – саме та особа, яка потрібна; Церква потребує зміни і ти можеш стати цією зміною».

«Реформа потребує політика», - зазначає Бергольо.

Католицькі журналісти, що працюють у Ватикані, висловили своє здивування щодо розміщення такої реклами на будинку у Ватикані.

Професор Хуан Ореллана, котрий очолює відділ у справах кіно при Конференції єпископату Іспанії, зазначив: «Це фільм, який примушує повірити. Якби він не базувався на фактах і реальних особах, і не було б достатньо доказів, то ми могли б сказати, що це гарний і емоційний фільм, однак він – неправдивий». Професор аналізує, що фільм «Два Папи» подає колишнього кардинала Бергольо як «хорошу Церкву» через його товариськість і реформаторський порядок денний, а Папу Бенедикта – як «незрозумілу» особу, «одержимого протистоянню гомосексуальним «подружжям», запереченню уділення Св. Причастя розлученим, а також дотриманням певних формальних звичаїв», інформує LifeSiteNews.

За словами професора, у фільмі нічого не йдеться про інтелектуальні здібності Папи Бенедикта, його визначну теологію, розважливість та визначну освіту. Фільм зображає Бенедикта як суворого, зухвалого чоловіка, що не має друзів. Що більше, у фільмі показано, що Бенедикт іде у відставку у зв’язку із так званою тишею від Бога. Немає нічого більш віддаленого від істини, ніж це – наголошує проф. Ореллан.