У Ватикані відбулося чергове засідання Ради Кардиналів
  • Срд, 07/12/2022 - 17:22

У центрі обговорень – континентальний етап синодального процесу, захист неповнолітніх та підсумок діяльності Ради.

Прес-служба Святого Престолу поширила комюніке, присвячене черговому засіданню Ради Кардиналів, що відбувалося у Ватикані 5 та 6 грудня 2022 року. Цю раду Папа Франциск скликав на початку свого понтифікату з метою допомагати йому в управлінні Церквою та проведенні реформ у Римській Курії. До неї ввійшли кардинали, що представляють усі континенти та Апостольську Столицю.

В зазначені дні у Ватикані зібралися кардинали П’єтро Паролін, Джузеппе Бертелло, Оскар Родріґес Марадьяґа, Райнгард Маркс, Шон Патрік О’Меллі, Освальд Ґрасіас і Фрідолін Амбонґо Бесунґу. Папа Франциск брав участь в усіх засіданнях. У понеділок кардинали взяли участь у похоронній Святій Месі в базиліці Святого Петра, провівши в останню путь ґанського кардинала Річарда Куую Баавобра, який помер у Римі в останню неділю листопада. Під час пленарного засідання обговорено підсумки праці кліматичної конференції ООН COP27, що відбувалася в Єгипті.

У вівторок кардинали-радники разом з Папою зупинилися на континентальному етапі синодального процесу в Католицькій Церкві 2021-2024 років. Вступну доповідь представив кардинал Маріо Ґрек, Генеральний Секретар Синоду Єпископів. Опісля кардинал Шон Патрік О’Меллі представив свіжі напрацювання Комісії захисту неповнолітніх на служінні єпископським конференціям і дикастеріям Курії. Кардинал Освальд Ґрасіас доповів про ювілейну конференцію Федерації Єпископських Конференцій Азії, що відбувалася в Бангкоку.

Зустріч також стала нагодою для того, щоби обмінятися думками щодо деяких поточних справ у різних частина світу, а також в загальному оцінити шлях, пройдений Радою Кардиналів протягом останніх років. Наступну зустріч заплановано провести в квітні 2023 року.