У Великобританії католицькі школи зобов’яжуть забрати слова «матір» і «батько» із форм для вступу
  • Срд, 15/11/2017 - 15:44

Католицькі школи Великобританії попросять усунути терміни «матір» і «батько» із форм для вступу дитини до школи, оскільки третейський суддя у справах національної освіти постановив, що такі терміни можуть бути дискримінаційними.

 

Служба католицької освіти зазначає, що проситиме школи йти у відповідності із «уніфікованим підходом», відповідно до якого при прийнятті дитини до школи цих слів уникають. Однак, остаточне рішення – за єпископами, котрі вирішуватимуть чи приймати таке прохання в школах їх єпархій.

Третейський суддя у справах освіти, що займається вирішенням суперечок від імені уряду Великобританії, виніс таке рішення після скарги, поданої на католицьку початкову школу. Одному із батьків не сподобалось, що в католицькій початковій школі Святого Духа на південному заході Лондону дискримінують «розлучених, прийомних та гомосексуальних батьків», використовуючи такі терміни.

Як інформує Catholic Herald, багато католицьких шкіл вже замінили ці терміни на «батько 1» та «батько 2».

Директор центру дослідження сфери освіти і працевлаштування Алан Смітерз висловив критику такої постанови, кажучи: «Наше суспільство базується на сім’ях і переважна більшість мають батька і матір. Якщо в когось є лише хтось один з батьків, тоді нехай заповнюють лише одну графу».