У Великобританії народились перші діти з ДНК трьох осіб
  • Чтв, 11/05/2023 - 09:27

Експерименти на людях переходять на новий етап. У Великобританії підтвердили народження вже кількох дітей, яких «зачали» в результаті поєднання ДНК трьох людей. Ліберальні ЗМІ, інформуючи світові про нове «досягнення» науки, здається, не усвідомлюють жодних моральних наслідків таких експериментів за участі «трикутника», який хоче отримати дітей із «покращеною» генетикою.

Про цю справу пише «The Guardian», розповідаючи своїм читачам про «новаторські процедури» запліднення In vitro з використанням ДНК трьох людей. Як подає офіційна інформація, такого типу експеримент має на меті запобігати успадкуванню дітьми невиліковних хвороб.

Такий метод назвали «донорське лікування мітохондрій», і він мав би запобігати передаванню генами мітохондріальних захворювань, які є невиліковними і можуть бути смертельними впродовж кількох днів чи навіть годин до народження.

Такий «метод» «прогресивні» науковці пропагують як єдину можливість уникнути захворювань, які начебто загрожують одній із 6000-6500 дітей. Йдеться про мітохондріальний розлад, який спричиняє пошкодження мозку, втрату м’язів, серцеву недостатність та сліпоту.

Сам факт участі трьох осіб в такому експерименті пояснюється так, що начебто участь ДНК додаткової особи має бути незначною і впливати на близько 0,2%.

Експерименти над «донорським лікуванням мітохондрій» проводили у Великобританії лікарі із «Newcastle Fertility Centre», а в 2015 р. парламент надав можливість проведення таких досліджень. Там їх не розпочали відразу – в результаті перша у світі дитина, народжена в результаті такого методу, народилась у Мексиці в 2016 р.

У 2017 р. загадана вище клініка у Ньюкасл, єдина у Великобританії отримала ліцензію на виконання т.зв. «Донорського лікування мітохондрій». Згоду на проведення таких процедур видає індивідуально орган під назвою «Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA)», який вже видав щонайменше 30 таких дозволів.

Деталі щодо учасників процедури клініка не надає, з огляду на приватність. Проте стало відомо, що у Великобританії таких дітей народилось «менше п’яти», інформує pch24.pl.

Зазначимо, що коли у 2015 році Парламент розглядав можливість перших таких досліджень, із опозицією виступили католицькі єпископи Англії та Уельсу, наголошуючи, що під час таких процедур «лікування» вбивають людські ембріони, пише CNA.