У Великобританії висвячений перший сиро-малабарський єпископ
  • Втр, 18/10/2016 - 10:54

Тиждень тому на стадіоні Preston North End's stadium в околицях міста Престон відбулася перша в історії Великобританії церемонія висвячення єпископа Сиро-Малабарської Католицької Церкви, повідомляє "Catholic Herald".

Першоєрарх Сиро-малабарської Церкви кардинал Георг Аленчеррі (George Alencherry) звів в єпископський сан священика Джозефа Срампікала (Joseph Benny Mathew Srampickal), вихідця з Індії. Єпископ Джозеф Срампікал очолить засновану Сиро-Малабарською Церквою єпархію Великобританії.

Перший в Британії сиро-малабарський єрарх народився в 1967 році в селі Пуварані штату Керала в Індії. Після закінчення семінарії святого Томи в Вадаваторе (Індія) він поступив в Папський Урбаніанський університет в Римі - вищий навчальний заклад Католицької Церкви, де здійснюється підготовка священиків для місіонерської діяльності. Потім продовжив своє навчання в Оксфорді. Володіє мовами: малаялам (наріччя, поширене в деяких районах Індії), англійською, німецькою та італійською.

Прийняв священний сан в 2000 році.

З 2013 року Джозеф Срампікал займає посаду віце-ректора Папського Урбаніанського коледжу.

Протягом останніх півтора десятка років спостерігається зростаючий приплив іммігрантів з Індії на Британські острови. На сьогоднішній день в Англії, Шотландії та Уельсі налічується близько 40 тисяч вірних Сиро-Малабарської Католицької Церкви.

Їх опікую займаються 23 сиро-малабарських священика.

Напередодні в Престоні був відкритий новий катедральний собор, який стане центром єпархії Великобританії Сиро-Малабарської Церкви.