У Великобританії жінок дискримінують на робочому місці через материнство
  • Срд, 12/02/2020 - 17:12

У Великобританії зростає тенденція до дискримінації жінок на робочому місці через материнство. Утиски, деградація і навіть звільнення стали поширеними останніми роками.

Статистика невблаганна. Зростає атмосфера щораз більшої неприхильності до материнства в умовах робочого середовища, що підвищує рівень абортів у Великобританії. У 2018 році рекордна кількість з-понад 200 тис. жінок вбили своїх дітей також через загрозу втратити роботу. Рівень абортів особливо підвищується в групі жінок після 30 років та серед тих, які вже є матерями.

Нещодавній звіт британського уряду оцінює, що впродовж року 54 тис. жінок можуть втратити роботу або деградувати через вагітність або потребу декретної відпустки. Встановили також, що сьогодні понад ¾ вагітних жінок та молодих матерів зазнають дискримінації чи негативного трактування в робочому середовищі.

Урядові дані показують, що у 2005 р. менше половини вагітних жінок чи молодих матерів піддавалися дискримінації на роботі, тому за останні кільканадцять років у цій галузі відбулося значне погіршення. Водночас не зростає кількість жінок, які звертаються до суду праці з цією проблемою. Йдеться лише про близько 1% матерів, які скаржаться на свого роботодавця, саме тому про ці випадки зазвичай повідомляють у ЗМІ, але настільки рідко, що вони стають своєрідним курйозом. Дослідження також показують, що жінки, які піддаються дискримінації через материнство і наважуються на суперечку з роботодавцем – втрачають роботу або «замовкають».