У В'єтнамі селян, які навернулися у християнство, б'ють і виганяють із сіл
  • Чтв, 24/04/2014 - 11:10

У селах В'єтнаму під тиском влади місцеві жителі б'ють новонавернених у християнство сусідів і виганяють християн з їхніх будинків, пише Morning Star Новини. Щонайменше 2 інциденти зареєстровано проти християн з народності хмонгів за останні 2 місяці, повідомляє «Седмиця».

В окрузі Пху-Йен, провінція Сон-Ла, під загрозою вигнання опинилися 4 сім'ї християн, що належать до визнаної державою Євангелічної церкви Північного В'єтнаму. Сімейну пару християн - Тао А Сея і Вангу Ті Муа - 25 березня двоє чиновників прилюдно побили, витягши за волосся у двір. Односельці, підбурені чиновниками, погрожували вбити Сея і Муа і розгромити їх будинок, якщо ті не зречуться віри.

У сусідній провінції Дьен-Б'єн за вказівкою влади була побита сім'я християн, включно з 9-річною дівчинкою. Наприкінці лютого співробітники бюро громадської безпеки Ханг Так Сінх і Ку Нінх Ванг зібрали натовп в 30 людей у селі Трун-Рху, комуна На-Сонг, навпроти будинку сім'ї Ханга А Кхуа. Чиновники наказали християнам відректися від віри, відновити домашній вівтар і поклонитися предкам. Коли сім'я відмовилася, їх побили, забрали документи, вигнали з села, будинок розграбували, конфіскували їх рисові поля.

Сьогодні християни продовжують жити в лісі. На думку глави сім'ї Кхуа, накази на вигнання християн надходять від чиновників провінційної адміністрації, які дають відповідні санкції місцевій владі.

За матеріалами blagovest-info.ru