У яворівській лікарні освятили каплицю
  • Чтв, 18/10/2018 - 19:00

18 жовтня 2018 року Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, з душпастирським візитом відвідав м. Яворів.

Тут владика звершив Чин освячення каплиці Святого Йосифа в Центральній районній лікарні м. Яворова, де капеланом є о. Микола Добруцький. Також у співслужінні священиків в каплиці була звершена Архиєрейська Божественна Літургія, яку своїм співом прикрасили семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. У молитві взяли участь керівництво, працівники і пацієнти медичного закладу, а також очільники місцевої та районної влади. До молитви також долучились сестри Василіанки, адже колись, в теперішньому приміщенні лікарні до приходу радянської влади знаходився їхній монастир. Тепер сестри побудували новий монастир поруч лікарні.

По завершенні молитви владика подякував усім, хто в різний спосіб долучився до закладання цієї каплиці, наголосивши, що це тепер особливе місце в стінах лікарні, де кожний – а особливо лікарі – зможе відновлюватись духовно і заряджатись для жертовного і відповідального служіння хворим. По завершенні Літургії Владика звершив освячення фігури святого Йосифа-обручника на подвір’ї лікарні.

Світлини