У Запоріжжі Московський патріархат вигнав свого священика з храму через молитви за ЗСУ
  • Пон, 12/03/2018 - 12:56

У Запорізький митрополит МП заявив про готовність свідчити у справі проти єпархії Запорізький митрополит МП заявив про готовність свідчити у справі проти єпархії Запоріжжі священика Московського патріархату - Ігоря Савву - позбавили парафії через українську позицію. За словами вірян, отець Ігор, зокрема, молився за перемогу ЗСУ та відмовлявся згадувати у богослужіннях російського патріарха Кирила.

Про це повідомляє ТСН. Ранок.

Читайте також: У Києві підпалили дерев’яну каплицю УПЦ МП У Києві підпалили дерев’яну каплицю УПЦ МП У Києві підпалили дерев’яну каплицю УПЦ МП

"Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, через яку висловлювалися до нас претензії, до мене особисто", - заявив священик.

Про покарання панотця неодноразово попереджали, а 11 березня повідомили – служити у храмі він більше не буде. Представники єпархії прийшли до церкви у супроводі молодиків. Ті залишили храм тільки після виклику поліції. Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука, який приїхав на місце, спілкуватися з вірянами відмовився. Не став він говорити і з кореспондентами ТСН.

У храмі тепер правитиме інший священик, якого надішле Московський патріархат. Частина вірян заявила, що шукатиме інше місце для молитов, оскільки має патріотичну позицію.

Нагадаємо, на початку січня в Запоріжжі Церковний скандал у Запоріжжі. Батьки на колінах благали священика УПЦ МП відспівати дитину Церковний скандал у Запоріжжі. Батьки на колінах благали священика УПЦ МП відспівати дитину священики УПЦ (МП) відмовилися відспівувати трагічно  загиблого маленького хлопчика, хрещеного в Київському патріархаті. Після цього випадку у багатьох населених пунктах України відбулася акція "Принеси ляльку" – учасників закликали залишати іграшки під дверима церков Московського патріархату.

СБУ розпочала розслідування щодо фактів вчинення окремими представниками УПЦ МП та ГО "Союз православний "Радомир" умисних дій, що були направлені на СБУ взялася за священиків УПЦ МП, які відмовилися відспівувати загиблого хлопчика СБУ взялася за священиків УПЦ МП, які відмовилися відспівувати загиблого хлопчика розпалювання національної і релігійної ворожнечі та ненависті.