Убогі – дар для Церкви, – Папа у ватиканському притулку
  • Срд, 22/05/2013 - 11:26

Ви, убогі, є даром для Церкви. Ви показуєте нам, що любов до Бога і ближнього це реальність, що в кожній людині можна побачити обличчя Господа. Ви – обличчя Ісуса, – сказав Папа у Ватиканському притулку для бідних, який називають Даром Марії.

 

«Усі мусимо відновити значення дару, безкорисності, солідарності, – сказав Папа Франциск. – Дикий капіталізм вчив логіці прибутку за будь-яку ціну. Дати, щоб отримати. Корисливість, що не дивиться на обличчя. І ми бачимо наслідки цієї кризи, яку ми переживаємо зараз. Цей будинок є місцем, яке вчить любові, є школою любові, яка вчить йти назустріч кожній людині, не з користі, а з любові».

 

Ватиканський притулок існує 25 років, і у його витоків стоять двоє блаженних: Іван Павло II і Мати Тереза з Калькутти, – зазначив Святіший Отець. Саме Місіонеркам Любові Папа-поляк довірив турботу про бідних, які прибувають до Ватикану.

 

«Ви, дорогі сестри, разом з місіонерами любові та співробітниками, робите так, щоб любов Церкви стає видимою, – сказав Святіший Отець. – Через ваше щоденне служіння ви стаєте, як каже псалом, рукою Бога, яка заспокоює голод усіх живих істот. Усі ці роки, скільки разів, як Добрий Самаритянин, ви схилялися до потребуючого, ви дивилися в його очі, ви давали йому руку, щоб підняти її. Скільки осіб вже звільнені від голоду завдяки вашому терпінню та відданості справі. Скільки ран, особливо духовних, ви перев’язали!»

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va