Учасники латинської літургії старого обряду – більш віддані та ортодоксальні, ніж нового, - опитування
  • Срд, 27/02/2019 - 16:41

Католики в США, котрі беруть участь в традиційних латинських літургіях, є більш вірними вченню Церкви, аніж ті, хто бере участь в літургіях нового обряду, - показують результати нещодавнього опитування.

Автори опитування прийшли до висновку, що 99 відсотків католиків, котрі беруть участь в традиційних латинських літургіях (ТЛЛ), виконують свої щотижневі духовні обов’язки, в порівнянні із 22 відсотками тих, хто бере участь в літургіях нового обряду (ЛНО). 98 відсотків учасників ТЛЛ ходять до Сповіді хоча б раз на рік та щотижня – на Літургію, в порівнянні із 25 відсотками прихильників ЛНО.

Також, відповідно до опитування, учасники ТЛЛ є більшими прихильниками церковного вчення щодо моральних питань. Лише 2% католиків, котрі відвідують ТЛЛ, схвалюють контрацепцію, 1% - аборти і 2% - одностатеві зв’язки.

На противагу цим цифрам, 89% учасників ЛНО схвалюють використання контрацепції, 51% - аборти, а 67% - одностатеві зв’язки.

О. Дональд Клостер, котрий є ініціатором опитування, зазначив, що впродовж понад 20 років відправи Літургії в обох обрядах, він зауважив відмінності між їхніми учасниками.

Як інформує Catholic Herald, окрім зазначених вище даних, також стало відомо, що сім’ї учасників ТЛЛ є на 60% більшими, ніж учасників ЛНО. Католики, котрі беруть участь в ТЛЛ, складають пожертви, приблизно в 5 разів більші, ніж учасники ЛНО.