УГКЦ є невід’ємною частиною громадянського суспільства, - Патріарх Святослав
  • Чтв, 09/01/2014 - 00:43

Події на Євромайдані у Києві та інших містах України засвідчили, що усі важливі процеси суспільно-політично життя у нашій державі відтепер проходитимуть під пильним контролем громадянського суспільства.

Таку думку в інтерв’ю «5 каналу» висловив Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук.

«Сьогодні на суспільну сцену виходить найважливіший контролер влади і політичної спільноти – громадянське суспільство України. І я б сказав, що Різдво – це і громадянське свято, яке сьогодні буде підсилювати і відкривати новий зміст», - сказав він.

За його словами, перед громадянським суспільством стоїть завдання не тільки обирати владу, а й контролювати її та при потребі міняти.

Патріарх Святослав також зазначив, що українські Церкви і, УГКЦ зокрема, є невід’ємною частиною громадянського суспільства

«Ми бачимо, що сьогодні це суспільство ставить такі високі морально-етичні рамки пере владою і політиками, і деколи цим представникам доводиться доганяти потреби і вимоги тих людей, які вийшли на Майдан. Отож, Церква є зі своїм народом. Не тільки наша, але усі Церкви в Україні». – зауважив першоєрах.

«Якщо б, скажімо, не було Церков на Майдані, українське суспільство це б зауважило. Бо Церви є невід”ємною частиною громадянського суспільства. Отож не влада, не політики, а народ це є місце, де Церква вбачає свою важливу роль як мати і учителька», - підкреслив Глава УГКЦ Святослав Шевчук.

Джерело: РІСУ