Україна отримає понад 3,3 млн євро від Німеччини для допомоги людям на Донбасі
  • Втр, 06/08/2019 - 13:13

За даними Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Києві, до 2021 року Федеральний уряд пообіцяв надати додатково 3,3 мільйона євро Міжнародному благодійному фонду «Карітас України», німецька спілка «Карітас» надає ще 200 000 євро.

За фінансової підтримки Німеччини, Карітас України продовжить реалізацію своєї розгалуженої проектної діяльності в Україні і в наступні роки.

Реалізація гуманітарних проектів організації «Карітас», які фінансуються Німеччиною, сконцентрована на райони Донецької та Луганської областей, що контролюються українським урядом. Понад 28 000 людей, особливо потерпілих від тривалого конфлікту на сході України, одержують допомогу від Карітасу. Їм надають паливо, талони на медикаменти й санітарно-медичні товари, а також на основні продукти харчування. Тяжкі та хронічно хворі, так само, як і літні люди й особи з інвалідністю у деяких важкодоступних громадах уздовж лінії розмежування, одержують завдяки транспортним послугам організації можливість доступу до медичного обслуговування та соціальних послуг.

Німецька спілка «Карітас» разом із «Карітас України» вже протягом багатьох років підтримують в Україні тих, хто потребує допомоги – соціально вразливих, у тому числі внутрішньо переміщених осіб. Федеральний уряд Німеччини з 2014 по 2019 рік зробив внесок у гуманітарну діяльність Карітасу України у розмірі майже 9 млн. євро. Додатково організація «Карітас» здійснила в Україні низку соціальних проектів (наприклад, створення соціальних центрів, запровадження роботи з молоддю, соціальні послуги) в рамках допомоги заради розвитку, які фінансувались з Німеччини.

Докладна інформація про діяльність «Карітас» в Україні (українською та іншими мовами)

Інтернет сторінка Caritas International Deutschland (німецькою мовою).

Звіт про діяльність «Карітас» вздовж лінії розмежування (німецькою мовою).