«Україна сьогодні потребує людей, які мають нове серце…» – владика Богдан (Дзюрах) на Майдані
  • Пон, 31/03/2014 - 12:56

Cьогодні ми, діти однієї Матері-України, почуваємося об’єднаними в цій жалобі. Прагнемо, щоб родини героїв Небесної сотні знали і бачили, що ми разом із ними, бо ми є тут, у Києві, де наші герої зустріли не смерть, а Господа, який дає життя. Він їм дав повноту життя, бо прийняв їх у свої вічні батьківські обійми.

Про це сказав владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, 30 березня на Майдані в Києві під час народного віче і поминальної молитви в сороковий день пам’яті героїв Небесної сотні.

На молитві за героями Майдану були також Архиєпископ Петро Мальчук, який очолює Київсько-Житомирську дієцезію РКЦ,  владика Володимир Черпак, Єпископ Вишгородський і Подільський УАПЦ, духовенство УПЦ і УПЦ КП.

«Ви дали зі своїх родин найдорожчих і отримали їх як героїв, котрі не вмирають, – продовжив владика Богдан. – Віримо, що сьогодні вони втішаються Божою славою, бо поповнили ряди безчисленних праведників, як про це говорить Святе Письмо».

Єпископ закликав молитися за героїв Небесної сотні і  думати про те багатство й спадок, які вони нам передали, – Україну. «Україна сьогодні потребує людей, які мають нове серце, очищене від егоїзму, владо- і грошолюбства. Ми повинні їх вимолити. Молімося і видаймо зі себе нових і чесних провідників нашої держави», – закликав промовець.

Наприкінці владика Богдан заохотив усіх «ставати новими переміненими людьми, які прагнуть будувати Україну на основі Божого закону». Тоді єпископ продекламував вірші прикутого до інвалідного візка київського поета Юрія Тітова, присвячені загиблим героям Майдану.

Департамент інформації УГКЦ