Українська діаспора в Італії допомагає Карітасу підтримувати родини загиблих бійців АТО
  • Втр, 15/08/2017 - 12:20

У понеділок, 14 серпня, івано-франківський Карітас організував зустріч родин загиблих учасників АТО із благодійником з Італії. Священник з міста Удіне отець Роман Пельо приїхав в Івано-Франківськ, аби підтримати родини та допомогти їм фінансово.

Отець Роман родом зі Стрия Львівської області, але вже 15 років проживає у місті Удіне в Італії. Має свою парафію, це українська громада, що складає близько сотні прихожан. Люди не залишаються осторонь проблем, що виникають на Батьківщині. Благодійні пожертви для родин загиблих бійців збирали разом усією громадою.

 «Нам не байдуже те, що відбувається в Україні і ми хочемо розділити з вами цю біль, – каже священик,  –  хочу побажати вам, аби ви витратили ці гроші на користь дітей, їм на втіху. Придбайте дітям те, що викличе у них усмішку».

Фінансову допомогу отримала 21сім'я з Івано-Франківська та області, де є діти до 18 років.

Лілія Чепіль втратила чоловіка у 2015 році, підірвався на розтяжці у зоні АТО. У жінки є син, хлопець йде у третій клас.

«Зараз дуже непростий час, тому це суттєва допомога перед першим вересня», – каже пані Лілія.

З франківським Карітасом отець Роман співпрацює вже три роки, з того часу, як почалися бойові дії на сході країни. Священик з громадою збирали гроші на допомогу пораненим учасникам АТО, тепер вирішили допомогти родинам загиблих бійців.

Кошти на благодійність збирають під час Великого посту. Отець Роман каже, що люди жертвують, хто скільки може. Священик також вкладає свою долю пожертв, але наголошує, що для нього найважливішим є те, аби люди приходили, молилися, постилися, а вже потім складали пожертву.

Директор франківського Карітасу отець Володимир Чорній запевнив родини загиблих бійців у підтримці та допомозі.

 «Господь ніколи не залишить ні вас, ні ваших дітей, – каже отець, – а ми, у свою чергу, маємо обов'язок пам'ятати про жертву ваших чоловіків і навчити людей любити так, як вони любили».

Виконавчий директор Карітасу Наталя Козакевич запросила родини у «Центр підтримки сім’ї», що діє на базі благодійного фонду. У Центрі батькам та дітям забезпечують соціальну, педагогічну та психологічну підтримку. З сім'ями працюють психологи та асистенти родин. Така підтримка необхідна родинам, аби вони не відчували себе на самоті зі своїми переживаннями та проблемами.

Наступна зустріч з родинами відбудеться 16 вересня об 11:00 у приміщенні «Центру підтримки сім’ї», що знаходиться за адресою: вул. Чорновола, 7, готель Станіславів, 3 поверх.