Українська громада міста Гроссето отримала в постійне користування храм
  • Срд, 14/11/2018 - 13:15

11 листопада 2018 року українська громада Св. Йосифа Обручника, міста Гроссето (Тоскана) отримала в постійне користування храм. З цієї нагоди було відслужено першу урочисту Божественну Літургію, яку з благословення апостольського візитатора для українців у Італії владики Діонісія Ляховича очолив координатор для українців у Італії отець Володимир Волошин.

Протягом останніх 15 років вірні не мали сталого храму, а молилися по різних латинських храмах. Від сьогодні українська громада міста Гроссето зможе  молитися у своєму храмі.

У проповіді отець Володимир зробив акцент на тому, що церква, як споруда, не є настільки важлива у християнському житті. Більш важливішим є розбудовувати церкву як спільноту.

По завершенні Літургії капелан громади отець Віталій Періг висловив слова подяки правлячому єпископу Гросетто Родольфо та владиці Діонісію за сприяння в отриманні храму, отцю Володимиру Волошину, парафіянам. Опісля всі присутні зробили пам’ятне фото.

Довідка:

Українська громада святого Йосифа Обручника міста Гроссето заснована у 2002 році.

Першим душпастирем був о. Йосафат Мощич (сьогодні правлячий єпарх Чернівецької єпархії).

У 2017 році на храмове свято відбулася перша архиєрейська візитація апостольського візитатора для українців у Італії владики Діонісія Ляховича.

З 2017 року громаду обслуговує капелан о. Віталій Періг.

Богослужіння тут відбуваються щочетверга та неділі о 15:00, українською мовою за адресою:

Віа Палестро, 1, Гроссето (Chiesa della Misericordia, via Palestro, 1, Grosseto).