Українська громада Страсбурґа переходить на григоріянський календар
  • Пон, 12/02/2018 - 19:00

Цьогоріч, з ініціативи о.Івана Дуфанця, душпастиря та Судового вікарія Єпархії Св. Володимира Великого, українська громада м.Страсбурґа, після попереднього опитування вірних, переходить на новий (григоріанський) календар у літургійних богослужіннях. Цей перехід є попереднім, “ad exsperimentum”. В контексті Єпархіяльної стратегії 2020. Пробний термін застосування нового календаря у богослужіннях триватиме 2 роки. У випадку позитивного досвіду застосування нового календаря, у 2020 році перехід відбудеться остаточно.

Перехід на новий календар не першкоджатиме єднанню українців Страсбурґа зі своїми рідними в Україні.  У святкуванні головніших свят року вони єднатимуться зі своїми рідними в Україні через спільний почастунок.

Дата переходу визначена на понеділок, 12 лютого 2018 р., у перший день Великого Посту за григоріянським календарем.

У Паризькій Єпархії це вже є друга громада, яка перейшла на григоріанський календар. Першою громадою стали українці студенстського міста Лювен у Бельгії. Також громада м. Санліс має традицію святкувати Різдво Христове згідно григоріанскього та юліанського календаря, у питанні інших свят, вони дотримуються юліанського календаря.