«Український народ бажає лише оборонити свою землю, а не загарбати чуже», − владика Богдан до поранених прикордонників
  • Срд, 20/08/2014 - 18:04

19 серпня військові капелани зі спасівськими освяченими плодами відвідали госпіталь Державної прикордонної служби України.

У день Преображення Господнього вірні УГКЦ із чотирьох парафій м. Києва жертвували фрукти та мед для поранених прикордонників, які не мають можливості відвідати Літургію в це велике свято. Частину фруктів закупив владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ. Благодійний фонд «Карітас» виділив для доброчинної акції солодощі, які військовослужбовці отримали на додаток до інших подарунків.

У госпіталі капелани – о. Любомир Яворський, о. Валерій Гром, о. Андрій Хім'як, студенти Київської Трьохсвятительської семінарії та о. Богдан (УПКП), помолилися спільно з хворими та медперсоналом. Молитву очолив владика Богдан. Після цього єпископ звернувся до військовослужбовців та медперсоналу зі словами вдячності за жертовність їхньої праці заради миру в державі, запевнивши прикордонників у своїх молитвах за їхнє швидке одужання.

Владика зазначив, що гідність і свобода є даром Божим, котрий ми отримали від Творця. «Природним є боронитися перед злом, проти ненависті й руїни, за мир, − наголосив єпископ. – Сьогодні ми є тут, щоб висловити вам наше визнання за вашу рішучість і відвагу. Замало сказати вам «дякуємо». Ви зробили більше, ніж ми можемо виразити словами. Ви йшли, бо відчували поклик серця, адже любов спонукає до жертви».

Адміністратор Патріаршої курії запевнив військовослужбовців про постійну присутність Церкви поруч із ними: «Як і ви, Церква постійно є на передовій: з піднесеними руками до Бога ми молимося за вас. Як каже відома приказка, військові готують коні, але перемогу дає Бог. Запорукою для вас нехай стане те, що український народ бажає лише оборонити свою землю, а не загарбати чуже. Сьогодні ми молимося за ваших побратимів, які заступили на небесну варту».

Передаючи зібрані фрукти і мед, єпископ наголосив, що в цих дарах є не лише вітаміни, що пришвидшать одужання. Ці плоди української землі насичені її духом та зігріті теплом українського сонця.

Священики та семінаристи роздали всім присутнім образки, фрукти та подарунки (книжки Бруно Ферреро), згодом відвідали також тих, хто не зміг бути на молитві через важкі поранення. Священики помолилися разом із недужими за ласку зцілення.

Військові капелани висловлюють слова вдячності вірним і парохам київських парафій: Патріаршого собору Воскресіння Христового, Святого Василія Великого, Святого Миколая на Аскольдовій могилі та Святого Миколая на Подолі.