Україну відвідав Генеральний Секретар єпископату і Директор Карітасу Італії
  • Птн, 30/12/2022 - 16:36

Церква Італії та її благодійні структури не припиняють свої зусилля на підтримку українців, які страждають від наслідків агресивної війни.

Візит у перші дні нового року, щоби засвідчити близькість і підтримку українському населенню та Церквам, а також для того, щоби побачити актуальну ситуацію та ще краще організувати мережу солідарності. З таким наміром 3 січня до Львова прибуде архиєпископ Джузеппе Батурі, Генеральний Секретар Єпископської Конференції Італії, якого супроводитиме директор Карітасу Італії о. Марко Піньєлло. Як зазначається в комюніке єпископату, ця подорож буде ще однією нагодою «розділити страждання та надії, поновити спільні зусилля на користь миру та посилити конкретні дії та допомогу для підтримки всіх людей, яких торкнулася триваюча війна».

На підтримку справедливого миру

«Наші спільноти і громади і залишаються пліч-о-пліч з українськими, не лише на матеріальному рівні, стараючись давати конкретну відповідь на потреби, які поступово виходять на яв, але також викриваючи всі ті порушення рівноваги, що лежать в основі поділів у світі. Ми не повинні втомлюватися підносити пророчий голос, засуджуючи насильство та призиваючи мир. Ми повністю солідарні з Папою, який закликає до миру в справедливості», – підкреслює архиєпископ Батурі.

Діяльність Карітасу

У цьому ж напрямку рухається також Карітас Італії. Завдяки щедрості багатьох жертводавців, протягом цих місяців були зібрані 20 мільйонів євро, що дає змогу як підтримувати прийняття біженців у Італії, так і здійснювати ініціативи в Україні та в сусідніх країнах. Як тепер, так і – сподіваючись що це буде якнайшвидше – на етапі відбудови. Карітас Італії підтримує постійні стосунки зі структурами Карітасу в Україні та в сусідніх країнах, залучених у прийняття біженців.

«Фундаментальним є тримати очі, вуха та серця відкритими й уважними, як так, де надзвичайна ситуація кличе нас, аби нікого не залишити позаду, так і на наших територіях, щоби інформувати, розповідати, залучати та координувати», – зазначає о. Паньєлло.