Унікальна пригода: комікс про Швейцарську Гвардію
  • Пон, 13/01/2020 - 15:53
У нещодавно опублікованому коміксі розповідається про історію та сучасність Папської Швейцарської Гвардії.

Марк Девітт – молодий швейцарець, уродженець кантону Цюрих – супроводжує читача сторінками коміксу під назвою «Гвардійці Папи – Папська Швейцарська Гвардія», що описує пригодницький шлях, де переплітаються історія та сучасність, вияв мужності та щоденне служіння. Книжка була опублікована в листопаді минулого року французькою мовою, але незабаром вийде також іншими мовами.

 

Шлях мужності й вірності

В основі сюжету коміксу – пригоди Марка, що вирішив стати алебардистом й одягнути престижну жовто-червоно-синю форму. Залишивши Цюрих, він вирушає до Ватикану. Поступово перед його очима відкривається життя маленького війська, девізом якого є «Мужність і вірність». У коміксі описані деякі трагічні моменти історії Швейцарської Гвардії, як наприклад, Пограбування Риму в травні 1527 року, коли, захищаючи Папу Климента VII, загинуло 147 гвардійців; та поранення Папи Івана Павла ІІ під час загальної аудієнції 13 травня 1981 року. Окрім цього книжка запрошує читача зазирнути за лаштунки й поспостерігати за картинами щоденного життя папських гвардійців: вишкіл, тренування й відпочинок.

 

В одному з епізодів читач переноситься у сучасність: Папа Франциск зустрічає Марка в Апостольському палаці, вітається з ним і просить супроводити його до одного із залів, де має відбутися аудієнція.  

Перед словом «кінець» Марк ділиться з читачем своїми враженнями про служіння в Папській Швейцарській Гвардії. За його словами, це була пригода, яку варто прожити – приємна, гарна й унікальна.